making off

El projecte [Opmeit] va tenir un treball previ, englobant: la localització d’espais per realitzar els vídeos, recerca d’actors/actrius, realització del curt d’animació, la creació dels temes musicals que acompanyen els textos i els assajos amb els músics.

[VÍDEOS]

Per la filmació dels vídeos Incertidumbre i Opmeit es van cercar diversos espais de la ciutat de Girona o del seu entorn. Patricia González Gruber va filmar i posteditar els vídeos.

vídeo Opmeit

Per la creació del vídeo Opmeit era molt important la localització d’espais oxidats, gastats, oblidats per l’ésser humà… La empremta del temps havia de ser visible. Casualment vaig conèixer el moviment urbex gràcies a la recerca d’espais abandonats (cases, fàbriques, centrals hidroelèctriques, …).

vídeo Incertidumbre

A Incertidumbre la protagonista té una doble vida: una lluita entre quotidianitat i prostitució. Es van filmar espais oberts (carrers, ponts, parcs,…) i espais tancats (dormitori, cuina, bar…).

vídeo Espectros

La part audiovisual del projecte requeria la realització d’un curt d’animació pel poema Espectros.
Aquest curt d’animació reflexa l’atmosfera postapocalíptica que s’aprecia en el poema, on existeix una Girona (encara que podria ser qualsevol ciutat del món) que només manté un record llunyà de les persones que van viure temps enrere.

La ciutat decadent és absorbida per una natura que mana lliure per fi. Però encara queda una imatge negativa (convertida en espectres) que la humanitat va crear i que no pot alliberar-se.
Silver Ríos és l’il·lustrador i creador del curt d’animació.

[MÚSICA]

Els dos vídeos i el curt d’animació van acompanyats de música i del poema recitat. Primer ens vam reunir amb els músics per crear i enregistrar els temes. Més tard vam haver de fer assajos per preparar l’espectacle en directe.

Els músics que han participat en el projecte són: Rusó Sala (guitarra acústica i veu), Terry Patrick (guitarra elèctrica), Carlos Oreallana (bateria), Ivan OG (baix), Cèlia Johé (violí), Isaac Boch (piano y tècnic de so en Estudi Major 236).